h

Politiecapaciteit

6 januari 2012

Politiecapaciteit

Politiecapaciteit

De nieuwe korpschef Aalbersberg mocht goed nieuws verkondigen tijdens zijn nieuwjaarstoespraak: Amsterdam is veiliger geworden. Het aantal overvallen en woninginbraken is gedaald.

Op 4 juni 2010 heeft de SP vragen gesteld over de politiecapaciteit. Uit de beantwoording bleek dat er na veel aangiftes geen onderzoek verricht wordt. Wij hopen dat er vanuit het korps op dit gebied ook verbeteringen te melden zijn. Daarom heeft de SP de volgende vragen (artikel 45 van het Reglement van Orde):

Uit de beantwoording van de vragen van 4 juni 2010 bleek dat de gemiddelde 'uitval' (geen nader onderzoek na aangifte) 65% in 2009 was. Bij aangiftes van materile schade ging het om 94% uitval en bij mishandeling om 27%.

1. Kunt u aangeven of die cijfers zijn verbeterd of verslechterd? Kunt u een toelichting op of verklaring van deze cijfers geven?
2. Is er momenteel sprake van een capaciteitstekort bij het korps Amsterdam-Amstelland?
3. U heeft aangegeven dat eind 2012 de 135 vacatures bij de recherche vervuld zullen zijn. Hoeveel formatieplaatsen zijn er momenteel niet ingevuld bij de recherche? Gaat het lukken om eind 2012 alle plaatsen ingevuld te hebben?
4. Het college heeft aangegeven de aangiftebereidheid te willen vergroten. Kunt u aangeven of en wanneer er concrete maatregelen te verwachten zijn?

Laurens Ivens

U bent hier