h

Nieuws uit 2018

21 december 2018

Veiligheid Speelplein Millingenhof verbeterd

Foto: SP Amsterdam

Bewoners rond het Millingenhof in Zuidoost stoorden zich al langere tijd aan staat van de openbare ruimte. Het hofje was vervuild en ook de veiligheid van spelende kinderen in het hofje liet te wensen over.  In juli van dit jaar overhandigden de SP daarom samen met buurtbewoners een petitie aan stadsdeel Zuidoost. Met succes riep deze petitie op de openbare ruimte rond het speelpleintje in de Millingenhof op te knappen. Inmiddels is het hofje weer schoon en veilig.

Lees verder
20 december 2018

Vakantieverhuur maximaal dertig dagen per jaar

Foto: mariano mantel cc / flickr CC

Vanaf 1 januari 2019 mogen huizenbezitters hun huis nog maximaal dertig dagen per jaar aan toeristen verhuren via websites als Airbnb en Booking. Tot nu toe mocht dat zestig dagen per jaar. Dat heeft de gemeenteraad woensdag besloten.

Lees verder
20 december 2018

Investeer in meer P+R-plekken

Op initiatief van de SP en de coalitiepartijen PvdA, Groenlinks en D66 gaat de gemeente onderzoek doen naar uitbreiding van het aantal plekken voor Park en Ride (P+R). Dit zijn plekken waar bezoekers aan de stad hun auto goedkoop kunnen parkeren om vervolgens met het OV op hun bestemming te komen. Hierbij wordt ook bekeken hoe het ‘afstempelgebied’ van de P+R kaartjes het beste kan worden vergroot, zodat meer reizigers de mogelijkheid om P+R te gebruiken om naar hun bestemming in Amsterdam te reizen. Daarnaast verleende de SP ook steun aan het voorstel van de PvdA om te onderzoeken of het mogelijk is de korting op het parkeertarief voor bezoekers aan bewoners te verruimen van 50% naar 65%.   

Lees verder
15 december 2018

Gemeente tikt discriminerende horeca op de vingers

Foto: Alberto Alvarez Perea / Flickr

Amsterdam heeft voor het eerst vier waarschuwingen uitgedeeld aan horecazaken die aan de deur discrimineren. Zaken die een volgende keer in de fout gaan moeten een week dicht. SP-raadslid Nicole Temmink: “Het hoort niet uit te maken wat je huidskleur is of in welk land je bent geboren. Horecazaken die daar anders over denken en discrimineren aan de deur verdienen straf. Heel goed dat de gemeente hier nu een tik op de vingers voor geeft.”

Lees verder
7 december 2018

Onderzoek SP: 1 op 4 Amsterdamse klachten over Schiphol genegeerd

Foto: Creative Commons

Meer dan een kwart van de Amsterdamse klachten over Schiphol wordt stelselmatig genegeerd. Volgens de rapportages van Schiphol zouden deze bewoners geen overlast ervaren, terwijl dit in de praktijk wel het geval is. Dat is de conclusie van onderzoek van de SP naar de overlast van de luchthaven. SP-raadslid Tiers Bakker:  “Het is belachelijk dat zo’n grote groep Amsterdammers monddood wordt gemaakt op basis van een papieren werkelijkheid. Het is tijd dat Schiphol alle klachten serieus gaat nemen.”

Lees verder
22 november 2018

Plannen voor veel nieuwe huizen in Amsterdam

Foto: cc g. stolk

Het stadsbestuur wil alles op alles zetten om tot 2025 ruim 50.000 woningen bij te bouwen in Amsterdam. Daarbij zet het stadsbestuur maximaal in op betaalbaarheid. SP-wethouder Laurens Ivens (bouwen en wonen): “Onze stad heeft heel veel extra betaalbare huizen nodig om de woningnood te bestrijden. Deze huizen moeten ervoor zorgen dat kinderen die in Amsterdam opgroeien hier in de toekomst ook kunnen blijven wonen. En dat Amsterdam een stad blijft waar ook bouwvakkers, verplegers of medewerkers uit de kinderopvang een plek hebben.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier