h

Demonstratie tegen TTIP en CETA

29 november 2017

Demonstratie tegen TTIP en CETA

Foto: SP-Diemen / SP-Diemen
22-10-2016. SP Diemen heeft op zaterdag 22 oktober deelgenomen aan de landelijke demonstratie tegen het sluiten van oneerlijke handelsverdragen tussen Europa en de Verenigde Staten en Canada zoals TTIP en CETA.
Met een spandoek van twee meter breed, met ‘Diemen is CETA vrij’ erop, liep de Diemense afdeling van de SP zij aan zij met 8000 andere demonstranten bij de protestmars rondom het Museumplein. De TTIP en CETA-verdragen, die op het punt staan getekend te worden en die gemotiveerd worden door het neoliberale marktdenken, geven grote bedrijven volop mogelijkheden om wetten van overheden te verzwakken en via tribunalen rechtszaken tegen overheden aan te spannen door schadeclaims in te dienen voor hun misgelopen toekomstige winst. Kortom, de soevereiniteit en de belangen van de Nederlandse en daarmee ook de Diemense burgers komen met deze verdragen in het geding. SP Diemen heeft zaterdag laten zien dat zij strijdvaardig zijn tegen alle vormen van neoliberaal gemotiveerde uitbuiting van de Nederlandse en Diemense burgers door zowel buitenlandse (zoals TTIP en CETA-verdragen) alsook Nederlandse bedrijven.
Zie ook:

U bent hier