h

Eigen bijdrage WMO in Diemen gaat omlaag

17 januari 2016

Eigen bijdrage WMO in Diemen gaat omlaag

SP Diemen is verheugd dat het college van Diemen heeft besloten de eigen bijdrage voor persoonlijke begeleiding en dagbesteding per 1 januari 2016 te verlagen.

Vanaf die datum wordt er een andere manier van berekenen toegepast waardoor de bedragen fors naar beneden gaan voor huishoudens met een lager inkomen. Dit past in de geest van het coalitieakkoord dat SP samen met PvdA, D66 en GroenLinks in 2014 heeft gesloten.

SP Diemen heeft steeds benadrukt dat toegang tot benodigde zorg of activiteiten niet afhankelijk moet zijn van de ruimte in je portemonnee. Deze nieuwe maatregel is een mooie aanvulling op de extra jaarlijkse uitkering voor chronisch zieken en gehandicapten. En op het ruimere armoedebeleid dat ook dit jaar is ingegaan.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier