h

SP bij demonstratie tegen TTIP

12 oktober 2015

SP bij demonstratie tegen TTIP

Op tien oktober was SP Diemen present bij de demonstratie tegen TTIP. Om 13.00 uur begon de demonstratie tegen TTIP op het Jonas Daniel Meijerplein (de Dokwerker). Iedereen, of je nu kinderen hebt of niet, wil de wereld een stukje mooier achterlaten. En demonstreert als die mooiere wereld bedreigd wordt.
 
Foto: MW
Duizenden wisten de weg naar het plein te vinden. En ook buiten Nederland kwam men massaal op de been.
Doel van het akkoord is zoveel mogelijk handelsbeperkingen weg te nemen tussen Europa en de VS. Dat klinkt mooi zult u zeggen!
 
Helaas kleven er nogal wat nadelen aan dit akkoord.
Grote bedrijven krijgen meer macht over Europa. Standaarden worden om zeep geholpen die juist ons milieu moeten beschermen.
 
Winst staat centraal. Neem arbeidsvoorwaarden die onder druk komen te staan, duurzaamheid en veiligheid.
Bedrijven kunnen straks landen aanklagen via een speciale rechtbank als zij vinden dat zij worden belemmerd door nationaal beleid. Niet democratisch en de rechtsstaat word gepasseerd. En daarbij kost het de belastingbetaler veel geld.
 
Grote bedrijven krijgen teveel macht. De stukken zijn niet openbaar maar slechts inzichtelijk voor een select groepje politici en bedrijfslobbyisten.Hoe zit het met voedselveiligheid, dierenwelzijn en sociale bescherming? Niet voor niets zijn er allerlei regels rondom milieu, arbeid en veiligheid.
 
De verwachte economische groei valt behoorlijk tegen. Extra winsten betekenen niet automatisch meer banen. Misschien gaat het geld wel naar winstuitkeringen voor aandeelhouders. In de praktijk is de regelgeving in Europa een stuk strikter dan in de VS. Dit komt niet ten goede van onze voedselveiligheid. SP Diemen stond niet voor niks met de chloorkip op de markt in Diemen. Want die kun je verwachten in de schappen van de supermarkt na het sluiten van dit akkoord!
 
Meer informatie kunt u vinden op www.stopttip.nl ook voor het tekenen van een petitie.

Reactie toevoegen

U bent hier